Dalarna

Foto, Vardag Följ kommentarerna via RSS -->

I helgen uppvaktade vi min morbror som fyllde jämt. Det var kul! Han har övertagit gården efter mina morföräldrar och det var så roligt att se mina och mina kusiners barn springa omkring och leka som vi gjorde när vi var små!

Min morbrors frus familj hade hyrt in en mekanisk tjur att rida på hela kvällen som överraskning! Morbror Rune föder ju upp tjurar, så det passade ju bra! Vi föreslog att han kunde ju prova med de riktiga i lagårn sen, men det villa en inte.. Jag tordes inte rida men Linus åkte säkert 15 gånger! Clara vågade oxå några gånger och maken ville inte heller slå ihjäl sig.

Sen var det fest i ladan med grillat och tårta! Jag vill oxå ha en gammal festlada med en massa gamla bruksföremål på väggarna och kulörta lyktor… Min mormor satt och sa att hon såg råttor hela tiden, sen kom vi på att hon nog sett håret på folk som gick förbi bakom ett staket. Det vore konstigt om så många råttor ville vara i en lada där det är en massa folk..

Min mor har släktforskat och det hon kommit fram till fick hennes bror i present. Det visade sig att de bott på samma plats i 400 år, så min morbrors ende son har liiite press på sig… Därav släktträdet jag gjort, det fick han oxå inramat. Jag hade beställt förstoringar på nätet, men de hann inte fram i tid, så jag fick spendera hela lördagen med att skriva ut bilder på a4-fotopapper och klistra ihop… på världens långsammaste dator och tillhörande segaste skrivare, det tog en halvtimme att printa ut EN sida… Mamma: Det är dags att köpa en ny!

På söndagen var vi på loppisar i trakten, samt på Clas Olsson i Insjön (åk inte dit, har blivit jättetrist). Jag fyndade en del!

“Nya” köksstolar av gammal Leksandsmodell hittade jag i granngården. Kolla vad de passar perfekt med mitt köksbord som min morfars farfar gjort! Samma mönster! Kunde inte låta bli och priset var som hittat, tur man vet hur man packar bilen effektivt 🙂

En skål på Ittala outlet och en bärblockare på loppis av den bra modellen, de där i plast funkar ju inte… En vedkorg från loppis och en massa knäckebröd från fabriken. Kakburken fyndade jag tidigare i år i Ullared. Hittade oxå en stringhylla på loppis som jag letat efter och en massa annat smått och gott.. På Clas Olsson hittade jag kulörta lyktor. Nu fattas bara den gamla ladan……

På söndagkväll for vi till Rättvik och trängdes med några tusen Classic Car bilar… Gick ut på långbryggan i kvällssolen och tidigare hälsade vi på hos min mormor uppe på berget och Linus räknade trägubbarna hon har i sitt hus… han orkade bara till 1297 st sen tröttnade han… Vi försökte få henne att berätta om alla hennes 1297 hyss, om hon nu behövt tälja så många gubbar i snickerboa, men det ville hon inte…Kommentarer stängda