Årets Tuttul-bakning

Porträtt Följ kommentarerna via RSS -->

Årets Tuttul-bakning på Knotgården gick av stapeln i helgen. Som vanligt ska allting gå åt helskotta, i år lika så… För två år sedan brände mammas man Ove hela sin mage med kokande potatisvatten… Förra året blev Clara sjuk så vi fick åka runt bygden och leta alvedon.. till slut hittade Mathias på en stängd affär där de kom ut med en flaska på bakgården… service i Leksand 🙂

Detta år for jag upp utan käre maken som blev tvungen att jobba. Redan på vägen upp började eländet.. Clara började med att hon hade lite ont i magen… sen mer och mer.. och i Sala… Bluuuuurgh… Jahapp… Tvärnit på motorvägen ut med ungen torka ut värsta klägget, in med frusen naken unge i bilen igen, till Willys parkering, in på affären, köpa sopsäckar, hushållspapper, våtservetter och rengöringsmedel… Skura ur det värsta, in med allt i säckar och fortsätta upp mot Dalarna..

På morgonen klädde barnen julgranen och sen ut i snöyran och lekte. Clara bestämde sig föt att leta efter en skatt, så hon grävde och grävde i snön och hittade en gammal hästsko! Hon blev överlycklig!

Själva bakningen gick jättebra, det urartade dock snart i mjölkrig. Mamma skällde på oss med all rätt… för jag borde ju veta att min astma och dammigt mjöl inte passar så bra ihop… jaja kvällen slutade med ambulansfärd till Mora, där jag slapp ligga kvar men fick massa meduciner iallafall.. Mamma följde med och syrran tog hand om mina barn.. vi dråsade in vid halv-tre tiden.. på morgonen tog min syrra med sig alla barn och åkte hem till sig och gjorde pankisar till dom. Mammas Ove skjutsade mig till Borlänge där jag fick inhandlat en kasse meduciner till som jag måste käka i en vecka nu.. Sen åkte vi till syrran och packade in mina barn och Ove skjutsade min till Sala och sen for mamma och ove hem till Västerås och jag körde själv med barnen hem till Bålsta, sen däckade vi allihopa innan klockan 19, det blev flingor och youghurt till middag.. Jo, jag hade även inhandlat åksjukepiller till Clara i Borlänge..

Nu försöker jag mest överleva, ont i lungor och kropp… men det är ju inte första gången.. troligen beror det på att jag Återigen fått fel dos på mina förebyggande mediciner… dumt, men nu har jag rätt dos 🙂

Strax kommer Mamma och Ove hit, de ska följa med oss på biblioteket på en prisutdelning ikväll, det berättar jag mer om sen 🙂Kommentarer stängda