Skärpning

Porträtt Följ kommentarerna via RSS -->

De e mycke nu.. En miljon föräldramöten, utvecklingssamtal, försäljning av svärmors hus, födelsedagar, skolutflyktsmatsäckar, serietecknarkurs, skolmusikaler, bakning till klassreseinsamling och krydda det med lite föreläsning i en skola, vattenkrig, pollenallergi, mingel på bokförlag och en massa jobb..

I fredags hade jag en föreläsning på en skola här i Bålsta om hur det är att jobba som illustratör, väldigt trevligt och många bra frågor, dock var det lite kort varsel och jag kände mig inte så väl förberedd, men det gick rätt bra ändå.

Jag och min käre son har börjat på Serietecknar kurs på Åbergs museum, med den mycket skicklige Ola Skogäng som lärare. Linus älskar kursen och vill inte att den ska sluta och ritar serier dagarna i ända. Själv känner jag mig kluven, jag älskar ju seriekonst, men är ju urkass på att hitta på någon story. Hur gör man då..? Undras om det finns någon kläcka story-kurs?

I onsdags var jag och Tina inbjudna till den årliga Vårfesten på Bonnier Carlsen, tänk att jag får vara med på fest där! Och i år igen! Inte klokt ju, alla de stora upphovsmännen/kvinnorna är ju där! Vi hade iallafall mycket trevligt och min serie-tecknar-fröken Ola Skogäng var där oxå, han kan mycket om serier han.. Gå på hans kurs, väldigt trevligt!

Igår var det ju Mors dag oxå och jag blev firad på säng med trevliga teckningar och presenter bestående av filmer, bla Lasse Åbergs nya, ska bli kul att se! Sen satt vi och ritade hela förmiddagen hela familjen, såna teckningar när en ritar en hatt och nästa ansikte och nästa överkropp och nästa ben och nästa fötter/skor. Sånt är ju alltid roligt och det blev några roliga bilder, speciellt när några inte vet hur man gör… hmhmm.. Sen for vi till Västerås och uppvaktade svärmor och mor. Modern hade rymt till golfbanan (vart annars) men vi jagade rätt på henne så hon fick en blomma hon med, sen bjöd hon oss på middag på golfklubben, det var ju inte meningen förstås, men trevligt. Sen åt vi glass och for hem.

Nä, nu ska jag rusa på ett utvecklingssamtal igen, dotterns, får se om hon utvecklats nåt i förskoleklass…

Sen ska jag rita Chuck Norris, en flygande säng och hundhår… en helt vanlig dag alltså..En kommentar än så länge

  1. Ja, du är en upptagen kvinna!
    Föreläsningen var toppklass, inte minst betygen visade på det. Du sopade mattan med alla mina övningar 🙂

    Puss på´re

    Tina den 28 maj, 2012 klockan 10:42